Tentoonstelling ‘Botanica Esthetica’

Gepubliceerd op 18 november 2017


Vanaf 9 december 2017 t/m 10 maart 2018 organiseert Atelier Horneman een nieuwe tentoonstelling. In deze tentoonstelling staan kunstwerken centraal waarin de schoonheid van de plantenwereld een hoofdrol speelt. De deelnemende kunstenaars zijn Ineke Jansma, Stefanie Ottens en Arie van ‘t Riet.

Ineke Jansma is een lokale kunstenares en maakt handgeschept papier, waarin zij onder andere planten verwerkt. In het schepproces drukt ze bladeren en bloemen af, waardoor het silhouet en lichte tonen van de plant achterblijven op het papier. Soms wordt het werk gecombineerd met een citaat of boodschap. Stefanie Ottens laat zich inspireren door de natuur en verwerkt zowel bestaande als fantasie bloemen en bladeren in haar werk. Zij maakt vooral tekeningen al dan niet gecombineerd in aquarel en andere media. Arie van ’t Riet maakt zogenaamde X-Rays fotografie. Door zijn achtergrond als radioloog is hij  gaan experimenteren met het maken van röntgen van dieren en planten. Door deze zeer bijzondere techniek en het weloverwogen componeren van de diverse objecten ontstaat er een geheel nieuwe wereld waarin de letterlijk ‘binnenkant’ van de natuur wordt getoond.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 9 december geopend om 17.00 en is voor iedereen toegankelijk. Het openingswoord wordt gehouden door Fronique Oosterhof, directeur van GRID, Grafisch Museum Groningen. Zangeres en gitarist Diana Roos zal de opening muzikaal omlijsten.