Tentoonstelling schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’

Gepubliceerd op 8 september 2017


Vanaf dinsdag 5 september hangen er ruim twintig schilderijen in de galerie van Atelier Horneman. Diverse deelnemers die mee hebben gedaan aan de schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’ tonen hier hun werk.

 

Deze wedstrijd is ontstaan als openingsactie bij de start van de verkoop van kunstenaarsbenodigdheden. Aan de eerste honderd klanten die schilders- of tekenmateriaal kochten werd door Atelier Horneman een gratis schildersdoek weggegeven. Er werd gevraagd om op dit doekje een eigen werk te maken met verwijzingen naar het werk van bekende kunstenaars uit het heden of verleden.

 

Zowel amateurschilders als professionals en mensen van jong tot oud, hebben meegedaan. Zij hebben een eigen vertaling van een werk van een beroemde kunstenaar gemaakt op een schildersdoek van dertig bij veertig centimeter. Bekende kunstenaars waarnaar door de deelnemers verwezen is, zijn o.a. Johannes Vermeer, Paulus Potter, Vincent van Gogh, Claude Monet en Vassily Kandinsky. Vanaf dinsdag 5 september kan er door het publiek gestemd worden op de schilderijen. Degene met de meeste stemmen wint een olieverf schilderskist ter waarde van circa honderdzestig euro. De tweede prijswinnaar wint een acrylverf schilderskist en de derde prijswinnaar gaat naar huis met een aquarelverf set.

 

De werken hangen tot en met 25 november in de galerie en tot die datum kan er gestemd worden. Om 16.00 uur zullen er die dag in feestelijke sfeer, de winnaars bekend worden gemaakt.