Atelier Horneman viert 12,5-jarig bestaan met jubileumexpositie

Home 9 Geen onderdeel van een categorie 9 Atelier Horneman viert 12,5-jarig bestaan met jubileumexpositie

Atelier Horneman viert 12,5-jarig bestaan met jubileumexpositie

Een jubileumexpositie van zo’n veertig trouwe klanten, dat is de gulle en originele wijze waarop Atelier Horneman zijn 12,5-jarig bestaan viert in Hooghouse in thuisstad Groningen. Met de expositie ‘INCL. lijst’ willen de bevlogen eigenaars Martin en Stefanie Horneman hun klanten iets teruggeven en een brug slaan tussen culturele ondernemers en instellingen en het kunstpubliek.

Horneman nodigde veertig kunstenaars en culturele instellingen (musea, galeries) uit om deel te nemen aan de tentoonstelling. Trouwe klanten die door de jaren heen aansprekende inlijstingen hebben laten maken door Atelier Horneman. Dat de reacties unaniem enthousiast waren zegt alles over de goede band tussen Horneman en zijn klanten. In de tentoonstelling staat de link tussen het kunstwerk en de lijst centraal. De expositie in Hooghouse en bijbehorende publicatie illustreren het energieke duo dat vakmanschap en ambacht, paart aan ondernemingsgeest, passie en loyaliteit.

In de publicatie wordt de band tussen de lijstenmakerij en de klanten nader uitgelegd. De variëteit aan kunstwerken komt goed tot uiting. Zo zijn er behalve schilderijen ook ingelijste tekeningen, grafisch werk en foto’s te zien. Daarnaast is er een zogenaamde ‘rariteitenkabinet’ waarin allerlei driedimensionale objecten worden getoond (van sieraden tot auto-onderdelen), waaruit blijkt dat je daadwerkelijk alles kan inlijsten.

Martin Horneman is in 2020 nog verkozen tot Lijstenmaker van het jaar en hij blijft zich ontwikkelen. Onlangs kreeg hij de Certificering GCF Advanced Conservation Framing, Ultimate Level 1 van het Engels Fine Art Trade Guild. In Nederland is er slechts één andere lijstenmaker die deze certificering heeft behaald.

Na het feestelijke openingsweekeinde zullen er gedurende de gehele expositie elke dag twee deelnemende kunstenaars aanwezig zijn om te surveilleren. Maar vooral ook voor het publiek om mee te praten.

Aanvullende informatie:
De tentoonstelling ‘INCL. lijst’ loopt van vrijdag 3 februari t/m 12 maart 2023 bij Hooghouse aan Spilsluizen 17 te Groningen.

De deelnemende kunstenaars en culturele instellingen zijn:
Randolph Algera, Renee Bergman, Peter Boersma, Diane Brodie, Ferenc Erdok, Gwendolyn van Essen, Alma Ficchi, galerie with tsjalling & Julio Pastor, Mariëlle Gebben, Geertje Geertsma, Patrick Gen, GRID Grafisch Museum Groningen, Ben Hekert, Martin Horneman, Ineke Jansma, Jannes Koetsier, Marein Konijn, Klaas Koops, Anne-Rixt Kuik, Richard Lamain, Sabine Liedtke, Hanneke van Limburg, Elise Madderom, Annemiek Meijer, Jans Muskee, Museum Møhlmann, Stefanie Ottens, Wiltfried Pathuis, Wood Wide Cities, Rein Pol, Noah Slot, Eza Weijer, Gabriëlle Westra, Jittie Wildeman, Adriaan de Wolf, Ronnie Zeemering, Christa Zendvelt, Theo Zwinderman, Veenkoloniaal Museum & Hendrik Hachmer en diverse particuliere bruikleengevers.

0
Winkelwagen