Baklijsten op maat

Baklijsten zijn er in vele soorten en maten. Bij ons in de lijstenmakerij worden deze lijsten stuk voor stuk op maat gemaakt. Behalve standaard kleuren zoals blank hout, zwart en wit hebben wij ook heel veel andere kleuren. Bijvoorbeeld fel gekleurde of varianten met een hoge rand waar een dik doek in kan. 

 

 Wat is een baklijst

Een baklijst is een L-vormige lijst die niet over het werk heen valt. Het doek of paneel dat ingelijst wordt komt als het ware vrij te liggen waardoor er geen enkel detail van de schildering verloren gaat. Er bestaan ook inleg-baklijsten waar je weer een andere lijst overheen kan zetten. Schilderijen in een baklijst lijken vaak te zweven. Op deze manier kunnen schilderijen heel mooi uitkomen. 

 

Nieuwe baklijsten

Op de foto  zie je een aantal nieuwe baklijsten die we recent aan onze collectie hebben toegevoegd. Dit zijn drie series. Eén met veel kleur waarbij de rand aan de voorkant een grijze toon heeft. Verder de Eiffel die schuin afloopt. Leuk aan deze is dat er ook een structuur in de rug van de lijst zit en hij is hoog genoeg om er een dik schildersdoek in te zetten. Tot slot een hele subtiele serie. Dat is de baklijst die zwart is van binnen en aan de buitenkant een fineer van echt hout heeft. Dit is er in verschillende soorten, bijvoorbeeld in walnoot. 

 

Al onze lijsten worden in eigen atelier gemaakt. Kom gerust eens lang met je werk om te kijken wat er mogelijk is. Advies is altijd vrijblijvend. Voor meer informatie kunt u ons altijd even bellen of mailen via onze contactpagina

 

Atelier Horneman is aangesloten bij branchevereniging Art-Frame.

 

 

0
Winkelwagen