De 24e (en laatste?) Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

Home 9 Geen onderdeel van een categorie 9 De 24e (en laatste?) Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

De 24e (en laatste?) Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

De aarde beeft, duisternis ligt op de vloed; koud valt de nacht over ‘De Muzeheerd’.
Toegevouwen in de folder van deze tentoonstelling vindt u het kloppend hart van dit museum: de levende hedendaagse, realistische en figuratieve kunst. Daar vindt u 109 voorbeelden van evenzoveel kunstenaars (hier: onderaan de pagina en allemaal aanklikbaar), uit alle windhoeken van ons land. Het is een greep uit de 24e ORT, een sinds 1998, jaarlijks terugkerend, beeldend spektakel. En, zoals bij elke ORT, komt ook deze keer het werk kakelvers van de ezel, de bok, of welk kunstenaarsvee dan ook.

Dat kloppende hart is precies de reden waaróm het museum bestaat. Al in de jaren ‘90 bedacht kunstenaar Rob Møhlmann dat zich in zijn eigen tijd een ‘Stille Gouden Eeuw’ aan het voltrekken was. Stil, omdat de media dit soort kunst in het algemeen negeerden, of als ‘ouderwets’ of ‘traditioneel’ in de marge schoven. Stil, omdat de makers van dit soort kunst nu niet direct bovenop de barricaden te vinden waren. En stil, omdat hun kunst dat is.

Lees meer op de website van het museum.

Atelier Horneman mag al jarenlang inlijstingen verzorgen voor Museum Møhlmann. Daarnaast is Stefanie Ottens een van de exposerende kunstenaars.

Kunstenaars:
109 realisten en figuratieven
Technieken:
diverse
Duur expositie:
2 oktober t/m 18 december 2022
Publicatie/Boek:
Realisten 2022

0
Winkelwagen