Doek of schilderij opspannen

Doek of schilderij opspannen

Een doek of schilderij opspannen is voor ons dagelijks werk. Wij gaan voor altijd voor een strak resultaat. Dit heeft deels met de kwaliteit van de lijstenmaker te maken. Aan de andere kant met de kwaliteit van het doek dat opgespannen dient te worden.

Hoe beter de kwaliteit van het doek hoe strakker wij hem opgespannen kunnen krijgen. In de praktijk blijkt dat de meeste doeken goed genoeg zijn om strak opgespannen te krijgen. Een doek of schilderij opspannen doen wij op verschillende soorten spieramen. Dit zijn latten die op een speciale manier in elkaar vallen zodat het doek na verloop van tijd bij gespannen kan worden als het wat slapper word door temperatuur en warmte schommelingen. De zogenaamde spielatten zijn in verschillende breedtes leverbaar en gemaakt van meerdere stukken verlijmd hout om kromtrekken tegen te gaan.

Ruime ervaring

Een doek of schilderij opspannen doen wij regelmatig. Daardoor hebben we ruime ervaring op dit gebied. We spannen doeken op voor diverse kunstenaars en particulieren die een schilderij hebben gekocht op vakantie en dit opnieuw willen laten opspannen en inlijsten. Steeds vaker worden we gevraagd om een schilderij op locatie te komen opspannen. Vaak vanwege zeer groot formaat. In goed overleg is er veel mogelijk.

U vind ons in Groningen achter het winkelcentrum in de wijk Lewenborg waar u gratis kunt parkeren. Tevens is laden en lossen voor de deur toegestaan. Via onze contact pagina vind u alle details en kunt u een vraag stellen over dit onderwerk.

 

Doek of schilderij opspannen Doek of schilderij opspannen

0
Winkelwagen