Gecertificeerd lijstenmaker

Lijstenmaker Martin Horneman van Atelier Horneman heeft een nieuw certificaat behaald. Via het Engelse Fine Art Trade Guild behaalde hij zijn GCF Advanced Conservation Framing, Ultimate Level 1. Hierdoor is hij een erkend gecertificeerd lijstenmaker op hoog niveau.

Dit betekent dat Atelier Horneman op museum niveau kan inlijsten. Ingelijste werken op dit niveau zijn ook voor de toekomst bestendig en conserverend ingelijst. De werken zijn dan ten minste voor 35 jaar conserverend ingelijst. Daarnaast zijn de werken reversibel ingelijst. Dit betekent dat het werk weer in originele staat uit de lijst gehaald kan worden. Martin Horneman is slechts één van de twee lijstenmakers in Nederland die deze certificering heeft behaald én waarschijnlijk een van de jongste ter wereld.
Voor het afleggen van het examen kwam een examinator uit Schotland over om Martin te overhoren en zijn inlijstingen te beoordelen. Het totale examen duurde maar liefst 4,5 half uur.
Het examen bestond uit een theoretisch examen en praktijkexamen. Hiervoor moesten drie inlijstingen gemaakt worden. Lijstenmaker Martin Horneman had dit er graag voor over.

Atelier Horneman vindt het belangrijk dat ze haar klanten (waaronder musea, galeries en andere culturele presentatie instellingen) zo goed mogelijk kan adviseren. Collectiestukken in musea zijn bijvoorbeeld zeer waardevol en moeten voor volgende generaties behouden blijven. Bij het inlijsten van werk zit de kwaliteit vooral aan de binnenkant. Daarom gebruikt Atelier Horneman voor het  inlijsten op Ultimate Level 1 alleen het beste materiaal en erkende inlijst technieken. Hierdoor worden verzuring, schimmelvorming en bijvoorbeeld verkleuring zoveel mogelijk voorkomen. Wilt u ook een inlijsting op hoogwaardig niveau van een gecertificeerd lijstenmaker? Neem dan contact op met Atelier Horneman via de contactpagina of klik hier. Wilt u meer weten over Atelier Horneman kijk dan op de pagina ‘ Over ons‘.  Wilt u meer weten over Fine Art Trade Guild, klik dan hier.

0
Winkelwagen