Groninger lijstenmaker in de prijzen

 Groninger lijstenmaker Martin Horneman doet regelmatig mee met de jaarlijkse inlijstwedstrijd van branchevereniging Art-Frame. Het is een mooie kans om te laten zien wat je in huis hebt en stimuleert de creativiteit. Lijstenmaker uit heel Nederland doen mee met deze wedstrijd. Al enkele jaren op rij viel Horneman in de prijzen met als hoogtepunt 2020 toen hij lijstenmaker van het jaar werd.

Tweede vakjuryprijs 2016

Atelier Horneman is de enige Groninger lijstenmaker die in 2016 in de prijzen is gevallen. Voor het tweede jaar op rij heeft Atelier Horneman de tweede vakjuryprijs gewonnen. Horneman blonk uit in de categorie 3d inlijsten. Er moest een souvenir ingelijst worden. Atelier Horneman koos voor het inlijsten van een wajangpop. Deze is ingelijst op hoogwaardig niveau, dat wil zeggen met de juiste beschermende materialen. De pop is vastgezet met garen waardoor hij indien nodig ook weer zonder beschadigingen uit de lijst gehaald kan worden.

Objecten is iets wat de Groningse lijstenmaker graag doet. Het is uitdagend, omdat je steeds weer oplossingen moet bedenken hoe je iets vast zet zonder dat je het ziet en geen lijm te gebruiken. Voorbeelden van 3d lijsten kun je op onze site dan ook volop vinden. Zo hebben we zelfs al eens een computer ingelijst. Deze hebben we ingelijst voor een accountant voor op zijn spreekkamer. 

Wilt u na aanleiding van dit artikel informatie, ga dan naar onze contact pagina

Dit verhaal staat ook in Dagblad van het Noorden 

 

Lijstenmaker van het jaar 2020

Onze lijstenmaker Martin Horneman werd in 2020 lijstenmaker van het jaar. Hij scoorde bij de vakjury de meeste punten in beide categorieën. Er moest een poster van Picasso ingelijst worden en een 3D object met het thema wereldkunstenaars. Voor de 3D opdracht heeft Horneman sieraden van de Tsjecische kunstenaar Alphons Mucha ingelijst. 

 

 

prijswinnende iinlijsting

prijswinnende inlijsting

0
Winkelwagen