Kosten inlijsten

Wat zijn de kosten van inlijsten? Dit is een vraag die wij vaak krijgen, maar lastig is om rechtstreeks te beantwoorden. Wij leveren namelijk maatwerk en de prijs hangt af van vele factoren. Wij vertellen onze klanten dat maatwerk gemiddeld leverbaar is minimaal tussen de 150 tot 300 euro. Daarvoor heeft de klant een mooie lijst en aardig wat keuze.

Meerdere factoren

Belangrijke factoren die meespelen in de kosten van inlijsten zijn bijvoorbeeld het type lijst, de maat en het type glas. Ons meest verkochte glas is het museumglas die 70% UV werend is. Het glas is extra helder en spiegelt veel minder dan gewoon glas. Dit glas is wel iets duurder dan gewoon glas. Bijna iedereen die het ziet vindt het zo mooi, dat ze er graag iets meer aan uitgeven. 

Daarnaast is het type lijst die de klant wenst van invloed op de prijs. Wij hebben keuze uit meer dan 1000 verschillende lijsten. Daarin is een blank houten bloklijst meestal het voordeligst, of blank aluminium. Heeft de lijst een profiel of een kleurtje dan is het vaak iets duurder. Hierbij geldt eigenlijk: des te meer bewerkingen de lijst heeft, hoe hoger de prijs.

Kosten inlijsten verschillen

Dat de kosten van per inlijsting erg kunnen verschillen is duidelijk. Werk op papier dient altijd ingelijst te worden achter glas om het te beschermen. Hierbij wordt meestal ook een passe-partout of een spacer toegevoegd om afstand te creëren tussen het werk en het glas. Achter het werk komt een extra zuurvrij passe-partout en opvulkarton die het pakketje goed aandrukt. Het geheel wordt dichtgemaakt met een kartonnen achterplaat. Op deze manier beschermen wij  een werk op papier zo optimaal mogelijk. In tegenstelling tot werk op papier kan een schilderij op paneel of doek meestal rechtstreeks in een lijst worden gezet. Hierbij hoeven we er geen extra materialen in te stoppen om het schilderij te beschermen. Schilderijen zijn vaak beschermt door een vernislaag en dat is voldoende. Daardoor zijn schilderijen meestal goedkoper om in te lijsten dan werken op papier.

Bewerkingen van invloed op kosten inlijsten

Tot slot zijn er tal van technieken om iets in te lijsten. De ene techniek kost veel tijd en met de andere ben je zo klaar. De extra tijd die we kwijt zijn aan bijzondere technieken heeft ook invloed op de prijs. Zo kost het vastzetten van een trouwjurk in een lijst aanzienlijk meer tijd dan het vastzetten van een foto. Wat echter voor de meeste lijsten gelijk is, zijn het aantal hoeken. Het zijn altijd vier hoeken die we in verstek moeten maken en in elkaar zetten. De hoeveelheid werk van een kleine lijst ten opzichte van een grote lijst is nagenoeg gelijk. Hierdoor is ook de prijsverhouding tussen een kleine en grote lijst in dat opzicht gelijk.

Vrijblijvende offerte 

U begrijpt dat een juiste prijsopgave van veel factoren afhangt. Het inschatten van de kosten van uw inlijsting kunnen wij per telefoon of per mail hooguit inschatten. Daarom is het belangrijk dat u langskomt met het werk. Als u langskomt dan gaan we samen kijken naar de mooiste lijst om uw werk. Daarbij houden we rekening met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wij maken ter plekke een vrijblijvende offerte zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Wilt u langs komen of heeft u nog vragen? Kijk dan op onze contactpagina

 

0
Winkelwagen