Kosten inlijsten

Wat zijn de kosten van inlijsten? Een vraag die wij vaak krijgen, maar moeilijk kunnen beantwoorden. Wij leveren namelijk maatwerk en de prijs hangt af van vele factoren. Om eerlijk te zijn zeggen wij tegen onze klanten dat maatwerk gemiddeld leverbaar is tussen de 100 en 250 euro. Daarvoor heeft de klant een mooie lijst en aardig wat keuze. Standaard wissellijsten gaan gemiddeld vanaf 10 tot 100 euro.

 

Meerdere factoren

Belangrijke factoren die meespelen in de kosten van inlijsten zijn bijvoorbeeld het type lijst, de maat en welk soort glas. Ons meest verkochte glas is het museumglas die 70% Uv werend is. Het glas is extra helder en spiegelt veel minder dan gewoon glas. Dit glas is wel iets duurder dan gewoon glas. Bijna iedereen die het ziet vind het zo mooi dat ze er graag iets meer aan uitgeven. 

Daarnaast is het type lijst die de klant wenst van invloed op de prijs. Wij hebben keuze uit meer dan 1000 verschillende lijsten. Daarin is een blank houten blok lijst meestal het voordeligste. Of blank aluminium. Heeft de lijst een profiel of een kleurtje dan is het vaak iets duurder. Hierbij geld eigenlijk des te  meer bewerkingen de lijst heeft hoe hoger de prijs.

 

kosten inlijsten verschillen

Dat de kosten van inlijsten erg kunnen verschillen is inmiddels wel duidelijk. Werk op papier dient altijd ingelijst te worden achter glas om het te beschermen. Hierbij komt meestal ook een passe-partout of een spacer om het werk van het glas af te houden. Daar achter komt weer opvulkarton. Op deze manier beschermen wij het een werk op papier zo optimaal mogelijk. In tegenstelling tot werk op papier kan een schilderij op paneel of doek meestal zo in een lijst. Zonder dat we daar nog extra materialen bij in hoeven te doen om het schilderij te beschermen. Schilderijen zijn vaak bescherm door een vernislaag en dat is voldoende. Dat hier een groot prijs verschil in zit zal nu ook duidelijk zijn.

 

Bewerkingen van invloed op kosten inlijsten

Tot slot zijn er tal van technieken om iets in te lijsten. De ene techniek kost veel tijd en met de andere ben je zo klaar. De extra tijd die we kwijt zijn aan bijzondere technieken heeft ook invloed op de prijs. Zo kost het vast zetten van een trouwjurk in een lijst aanzienlijk meer tijd dan het vastzetten van een foto. Wat echter voor de meeste lijsten gelijk is zijn het aantal hoeken. Het zijn altijd vier hoeken die we in verstek moeten maken en in elkaar zetten. De hoeveelheid werk is ten opzichte van een grote lijst nagenoeg gelijk. Hierdoor is de prijs verhouding tussen een kleine en grote lijst in dat opzicht gelijk.

 

Vrijblijvende offerte 

U begrijp dat een prijsopgave van ontzettend veel factoren afhangt. De kosten van inlijsten kunnen wij hooguit inschatten tenzij u langs komt. Als u lang komt dan gaan we samen kijken naar de mooiste lijst om uw werk. Met een goede prijs kwaliteit verhouding. Wij maken een vrijblijvende offerte terwijl u wacht zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Wilt u langs komen of heeft u nog vragen? Kijk dan op onze contactpagina

 

0
Winkelwagen