Kunstmarkt Turfcentrale Veendam

Zaterdag 10 september 2022 is de landelijke Open Monumentendag. Rijksmonument de Turfcentrale in Veendam is een broedplaats waar tien ateliers/werkplaatsen worden verhuurd aan kunstenaars.
Op het plein, naast de Turfcentrale en Atelier Horneman, organiseren de huurders van de ateliers en door hen uitgenodigde kunstenaars voor de tweede keer een ambachtelijke kunstmarkt. Deze vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast worden er rondleidingen door deze voormalige elektriciteitscentrale verzorgd door Fred Bos, smid en huismeester van de Turfcentrale. Dit jaar is er ook een open podium voor amateurmusici.

Kunstmarkt: er zijn o.a. lampen van gerecycled industrieel materiaal, handgevormde wol, sieraden, handgedraaide keramiek, schilderijen en kleine unica, eetbare kunst en hapjes en kunstenaarsbenodigdheden. Kortom, het aanbod van de kunstmarkt is heel uiteenlopend.

Deelnemers: Martin Steeghs, Saskia van Bergen, Mirjam Veldhuis, Anja Zomer, Fred Bos, Eza Weijer
Alma Ficchi, Martha Goudswaard, Robin Stemerding, De zusjes Gardien, Maggie Gunzel, Lia Brouwer en Atelier Horneman.

Website en adres: www.turfcentraleveendam.nl, Molenstreek 314, 9641 KX Veendam

Wij raden u aan om op 10 september niet voor inlijstwerkzaamheden naar onze winkel te komen, i.v.m. gebrek aan parkeerplaatsen.

0
Winkelwagen