Opspannen borduurwerk

Op 29 januari 2018 hebben wij deelgenomen aan de cursus opspannen borduurwerk en andere textielsoorten. We leerden opspannen op conserverend niveau. De cursus werd gegeven door Petra Janssen die al twee jaar op rij lijstenmaker van het jaar is.

Petra liet ons zien hoe zij borduurwerken opspant op conserverend niveau. Al snel kwamen wij er achter dat wij het grotendeels net zo doen als zij. We hebben een aantal handige tips gekregen. Behalve borduurwerken opspannen was het weer een leuke dag. Wij vinden het fijn om collega’s te spreken en kennis te delen. Zo kom je gezamenlijk op een hoger niveau. De cursus opspannen borduurwerk werd gegeven vanuit de branchevereniging Art-Frame. Gezien het enthousiasme zullen er nog meerdere cursussen volgen. Wij hebben ons inmiddels al weer ingeschreven voor de volgende cursus. Daarbij gaan we leren om een schilderij schoon te maken. wij zijn zeer benieuwd!

Opspannen borduurwerk op conserverend niveau

Om een borduurwerk op conserverend niveau op te spannen vergt enige kennis van zaken. Ten eerste de materialen waarmee je werkt. Deze materialen dienen zuurvrij te zijn. Het borduurwerk dat opgespannen wordt dient moet zonder beschadigingen weer losgemaakt kunnen worden. Als het vervolgens wordt ingelijst is het belangrijk dat het borduurwerk niet tegen het glas aankomt. Dit kan opgelost worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een passe-partout. Als een borduurwerk wel tegen het glas wordt ingelijst kan er schimmel ontstaan en het werk. Voorbeelden van borduurwerken vind u bij inlijst inspiratie textiel op onze site

Via onze contact pagina kunt u een vraag stellen over dit item. Tevens vind u daar hoe u ons kunt bereiken.

0
Winkelwagen