Ons verhaal

Atelier Horneman is in 2010 opgericht door kunstenaars Martin Horneman en Stefanie Ottens. In 2023 bestaat onze lijstenmakerij 12,5 jaar. We hebben inmiddels landelijke bekendheid opgebouwd en leveren lijsten af door heel Nederland aan musea, bedrijven, particulieren en kunstenaars. Daarnaast zijn wij op museaal niveau gecertificeerd via het Engelse Fine Art Trade Guild: GCF Advanced Conservation Framing, ultimate level 1. Wij zijn de tweede lijstenmakerij van Nederland met deze certificeringstitel. 

Dat betekent dat wij op het hoogste niveau werken. Hoe mooi een inlijsting er ook uitziet, dat hoeft nog niet te betekenen dat het ook goed is ingelijst. “Kwaliteit zit vooral aan de binnenkant”, is dan ook ons motto. Natuurlijk zoeken we samen met de klant een stijlvolle passende lijst uit en gaan we creatieve uitdagingen niet uit de weg. Zo hebben we al diverse bijzondere werken mogen inlijsten: van museale collectiestukken tot  driedimensionale objecten. Denk daarbij aan trouw- en doopjurken, voetbalshirts, een slangenhuid, een playstation, sieraden een wajangpop en nog véél meer! Kijk voor inlijst voorbeelden op de pagina inlijst inspiratie.

Lijstenmakerij in Groningen

De lijstenmakerij is gevestigd in de Groninger wijk Lewenborg, aan de noordoost kant van de stad en is goed bereikbaar. Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Kunstwerken, foto’s, spiegels of andere werkstukken worden vakkundig door onze gecertificeerde lijstenmaker op maat ingelijst. In de lijstenmakerij heeft u keuze uit ruim duizend lijsten. Daarnaast levert Atelier Horneman standaard aluminium wissellijsten en ophangsystemen en kunt u bij ons terecht voor een assortiment aan kunstenaarsbenodigdheden.

Ga voor meer info naar onze lijstenmakerij.

Winnaar inlijstwedstrijden

Meerdere jaren op rij is Atelier Horneman in de prijzen gevallen bij de inlijstwedstrijd van de branchevereniging Art-Frame. Daarnaast werden we derde bij de internationale inlijstwedstrijd van Framers Only.

 

2020 Lijstenmaker van het jaar

2019 Bronze Award Winner, internationaal

2019 Tweede prijs 3D inlijsten, vakjury

2019 Tweede prijs vaste opdracht, publieksjury

2016 Tweede prijs 3D inlijsten, vakjury

2015 Tweede prijs 3D inlijsten, vakjury

0
Winkelwagen