Karel Appel inlijsten

Voor één van onze klanten mochten wij een echte zeefdruk van Karel Appel inlijsten. Het kunstwerk zou een prominente plek krijgen in de woonkamer. We mochten helemaal uitpakken om het zo mooi mogelijk in te lijsten. Het kwam op een grote muur te hangen waardoor de lijst moest zorgen voor body.

De lijst

We hebben gekozen voor een flinke zwarte blok lijst. Een strak model dat goed past in het interieur van deze klant en bij het werk van Karel Appel. De meest voorkomende kleur blauw zit in de passe-partout met een geel accent er onder.  Het randje van de blauwe passe-partout hebben we zwart geverft met acryl verf, omdat wit te veel af zou steken. Verder is de lijst volledig stofdicht gemaakt en voorzien van museumglas.

 

Museumglas

Museumglas is extra helder glas dat gemaakt is van zuiver wit zand. Hiervan hebben we voorbeelden in de winkel. Het verschil met regulier glas is daardoor duidelijk zichtbaar. Verder is het glas voorzien van een UV-werende coating. Leverbaar van 70 tot 99 procent UV-werend. Voor zeer waardevolle kunstwerken is dit glas ook verkrijgbaar als gelaagd glas. Dit kunt u vergelijken met de voorruit van een auto, als die breekt krijgt u geen scherven die het kunstwerk kunnen beschadigen.

 

“Een zeefdruk is vaak onderaan genummerd, bijvoorbeeld 7/15. Dit betekend dat het in een oplage van 15 is gedrukt en dat het werk waar u naar kijkt het zevende exemplaar is.”

Lijst code

48610
}

Levertijd

ca. 2 weken

Categorie

Kunstwerk

Glassoort

UltraVue Uv70

Meer inlijst inspiratie

0
Winkelwagen