Landkaart Groningen inlijsten

Landkaart Groningen inlijsten

Landkaart Groningen inlijsten op neutrale wijze, dat mochten wij doen. In dit stuk leggen we uit hoe wij de landkaart hebben ingelijst en waar we rekening mee hebben gehouden.

Deze poster van de Groninger Borgen landkaart die wij mochten inlijsten zat al een tijd lang in een koker opgerold en was daardoor erg gebobbeld. In overleg met de klant is de landkaart daarom door ons opgeplakt voordat wij hem zijn gaan inlijsten. We hebben gekozen voor een neutrale Linde houten lijst zonder passe-partout. Linde hout is een prachtige licht houtsoort met weinig noesten wat het uitermate geschikt maakt voor inlijsten. Het enige nadeel van dit hout is dat het ook vrij zacht is waardoor je er snel een kras of deukje in kan maken. Voor bijvoorbeeld kunstenaars of een kunstuitleen vinden wij dit hout daarom minder geschikt vanwege het risico op beschadigingen tijdens het vervoer van en naar verschillende exposities.

“In deze lijst is geen gebruik gemaakt van een passe-partout. De functie van een passe-partout is onder andere het creëren van afstand tussen het glas en het papier of kunstwerk zodat het niet in aanraking kan komen met vocht door condensvorming. in deze lijst hebben we dat opgelost door zogenaamde frame spacers te gebruiken die nauwelijks zichtbaar in de sponning zitten verwerkt.”

Lijst code

0189/2

}

Levertijd

ca. 2 weken

Categorie

landkaart inlijsten

Glassoort

float

Meer inlijst inspiratie

0
Winkelwagen