Schilderij restaureren

Schilderij restaureren
Een schilderij restaureren doe je niet zo maar. Eerst kijken we hoe de staat van het werk is en soms overleggen we met collega’s of restaurateurs wat de beste manier van aanpak is. Als het voor ons duidelijk is wat er gedaan moet worden en hoeveel tijd het in beslag gaat nemen geven wij doorgaan een offerte. Dan is het aan de klant om te besluiten of wij mogen over gaan tot restauratie.

 

Schilderij schoonmaken

Schilderijen kunnen schoon gemaakt worden en voorzien van nieuwe vernis. Vaak zijn schilderijen erg vies door nicotine of rook vaan een open haard. Als dit er eenmaal af is zie je vaak al een groot verschil. De volgende stap bij het schilderij restaureren is de vernis verwijderen. De Vernis is soms sterk vergeeld. Als het er eenmaal af is komt er doms een kraakheldere blauwe lucht onder vandaan. Prachtig om te zien.

 

Bedoeken

Een schilderij dat in zeer slechte staat verkeerd of waar een scheur in zit kunnen we bedoeken. Dan wordt er een nieuw doek achter gezet zodat het geheel weer stevigheid krijgt. Eventuele ontbrekende plekken of beschadigingen kunnen we retoucheren. Retoucheren wordt gedaan op een retoucheer laag zodat bijgewerkte plekjes later ooit weer verwijderd kunnen worden als er nieuwe inzichten of problemen met het schilderij ontstaan.

Onze winkel is te vinden achter het winkelcentrum in Lewenborg. Kijk voor meer contactgegevens op onze contact pagina.

0
Winkelwagen